View Single Post
Eski 22-03-2011, 03:56   #1
alba
Yeni Üye
 
alba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 16
pancar reçeli

Merhabalar değişik reçeller yapmaya meraklı biri olarak sürekli deneyler yaparım.Bana ait birçok reçetem var.Geçen pazardan aldığım pancarların uzun,kırmızı sapları ve çok güzel yaprakları vardı.Yumrular turşu,yapraklar yumurtalı kavurma oldu.Güzelim sapları atmaya kıyamadım ve reçel yapmaya karar verdim.
Önce küçük küçük doğradığım sapları az su haşladım,soğuduktan sonra içine şeker,karanfil,kabuk tarçın katıp kıvama gelene kadar pişirdim en son limon tuzu ile az daha kaynatıp kapattım.Bana göre çok lezzetli bir reçel oldu.Rengi ise muhteşem.

(benim yaptığım ölçü azdı ama çoğaltılabilir)

250 gr pancar sapı
350 gr şeker
1 kabuk tarçın,2-3 karanfil,1 çay kaşığı limon tuzu

Eklenen Resimler
 
alba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön