View Single Post
Eski 21-03-2011, 12:49   #7
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Yabani dediğiniz otlar, toprağınızın öz evlatlarıdırlar.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ugurtelefon Mesajı Göster
Selamlar arkadaşlar.
Sorun şu;
5-6 yıldır buraya adım atılmıyor.Muhteşem orman olmuş.Elektrikli tırpan makinalarından aldım.Epeyce uğraştım.Otların üzerinden kesiyor.Ama gelgelelim öyle bir ot bürümüş ki makinanın yapacağı birşey kalmıyor.Ben buraya çok etkili ot ilacı atsam ne olur?? Otları çürütür mü? İlaç ne zamana kurutur çürütür??
Sonuçta bahçenin bir kısmını ekip biçmek için kullanıcam.İçeride ceviz,zeytin,karadut,incir ve asma gibi ağaçlar da var.Ot ilacı bunlara hasar verirmi??
Arkadaşım ugurtelefon; Önce almış olduğunuz toprağınız hayırlı olsun, ama siz toprağınız için hiç hayırlı bir iş düşünmüyorsunuz, bu size peşinen söylerken yaptınız bu hareketin sonuçlarını kestiremediğiniz belli oluyor, sonradan diyeceksinizki keşke benim bu düşüncelerimi eleştirerek kınayan bir kişi olsaydı da bu hataya düşmeseydim sözünün yaşanmaması için size bu konudaki billgilerimi paylaşma ihtiyacı içinde uyarmak istiyorum.

Arkadaşım yabani diye nitelediğimiz bu otlar esasında toprağımızla barışık ve işbirliği içinde dayanışmanın bir göstergesidirler, doğanın bu güzel oluşumuna tepki göstermeniz toplumumuzun genel davranış biçimidir, ama bizler gerçekçi olmak zorundayız.

Burada yapılacak işlerin başında öfkenin kuralları içinde olmadan bu otların istilacı gibi görünen toprağımızdaki bu gelişmişliklerini durdururken, adeta doğa katliamı anlayışı içinde olmadan sağlamanın yolları vardır düşüncesi içinde bu işi aceleye getirip öfkeyle kalkan zararla oturur durumuna düşmek istemiyorsak bir kere öncelikle kimyasallara bulaşma acizliğini göstermememiz gerekir.

İşi kimyasal yöntemle sonuç alma devrinin geçtiğini hatırlatırım, sizin bu işi zehirlerle hallederim düşüncesi bir yerde anız yakma ile eş değer olarak topraklar ve çevre üzerinde onarılamıyacak zararlara sebebiyet verecektir.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kirmit Mesajı Göster
Sn ugurtelefon,

Bahsettiğiniz çürütme ilaçlarının içeriğini bilmiyorum ama biz mümkün olduğunca, yan bahçelerin bile kimyasal ilaçlarından nasıl etkilenmeyiz derdindeyiz. O otları çürütüp, kompost gübre yapımında kullanmanın mümkün olduğunu biliyorum, gübre konularında detaylı anlatılmış.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön