View Single Post
Eski 19-03-2011, 23:58   #26
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alectoris Mesajı Göster
Sn. pria

cok sanslisiniz. Evcil tavsan cok besledim. Cok cabuk uruyorlar. Ama yabani tavsanlari sadece uzaktan gorebildim bugune kadar hep. Avcilarin baskısıyla zaten sayıları az buralarda. Yabani tavsan bulup onları uretip dogaya salabilmeyi cok istiyorum. Bir gun yabani bir tavsan cift buldugumda bu hayalimi gerceklestirmeyi umut ediyorum. Yabani tavsanlara bu kadar yakın oldugunuz icin cok sanslisiniz.
Benim en büyük keyfim onlar..
Yılanlara bile hiç dokunmam..vede korkmam..
Fidanlığa giderken inşallah yine tavşanlara denk gelirim diye özlem duyarım..
her taraf gübre..
ben budadığım zeytin dallarını fidanların dibinde bırakırım..hem çürüyüp gübre olurlar,hemde yaz sıcaklarında tavşanlara barınak olur..dalların altından fırlayıp kaçıyorlar..
evvelki yıl fidan sularken,su tuttuğum fidanın altından ıslanıp yanıbaşımda kalakalan 15-20 santimlik yavruyu,onun titreyişini,doya doya sevişimi hiç unutamıyorum..
kaplumbağalarım da var..onları bile severim..boyunlarını okşatmaya bayılır keratalar..

birde kuşlar..
fidanları budarken bir kuş yuvasına zarar veririm diye ödüm patlar..o kadar çok kuş varki fidanlıkta..korunaklı ve içinde sık sık insan olmadığı için benim fidanları çok tercih ediyorlar..
bazen kafam şişer..cıgır cıgır..yuvalarına yaklaşınca fır fır etrafımda dönerler uzaklaşayım diye..o kadar çok bağırırlarki..tabi..korkuları, yuvalarına bir zarar gelmesi..
tabi..bunca kuşta aynen tavşanlar gibi gübreliyor fidanlığımı..

doğanın,doğallığın tam göbeğinde yaşamak çok değişik bir duygudur.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön