Konu: Nergis
View Single Post
Eski 18-03-2011, 20:22   #879
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Sayın Hazaroğlu,

-Çok az güneş gören bir yere veya ağaç gölgesine ekmek..
-Aşırı azotlu gübre vermek..
-Yaprakların haziran sonunda kendiliğinden kurumasına kadar beklemeyip erkenden kesmek..Dolayısıyla soğanların beslenemeyip,irileşememesi..
-Soğanların çok yavru yapıp herbirinin çiçek verecek iriliğe ulaşamaması..
-Bu yıl saksılara ve toprağa ektiğiniz soğanların yeterli irilikte olmaması..
-Soğanları ektiğiniz saksıları eylül ekim aylarında aşırı sıcak havalarda güneş altında bırakmak..
-Soğanların egzos gazlarına maruz kalması.. gibi nedenlerle açamıyor olabilirler..

Bunlar varsayımlar..Olasılıklar..

Ama..aynı bahçeye ektiğiniz halde..gerek benden satın aldığınız,gerekse Nihal arkadaşınızdan aldığınız nergislerde açma sorunu olmadığı halde,Hocam100'den ve Giresun'dan aldığınız nergislerde bu açmama durumu oluyorsa başka sebepler olmalı..

Ya yoz soğan bunlar..Ya da daha özel ortamlar,şartlar istiyor olabilirler..

Bende de Hocam'dan aldığım nergislerde sorun var..Benim kendi nergislerimde hiçbir sorun yaşamadığım halde onlardan çiçek alamıyorum..

Bu sene ağustos 15'ten sonra 4-5 hafta havası alınmış buzdolabı poşetinde buzdolabı-sebze bölmesinde bekletip öyle ekeceğim..
Bu soğuklamada bir işe yaramazsa hepsini çöpe atacağım..
Bende sizin gibi sinir oldum..açmayan bitkiyle uğraşmayada gerek yok..
Sizde isterseniz böyle deneyin..

Sayın Kgursan çok daha bilgili bu konularda..Oda görüşlerini yazsa da faydalansak..
Bakın..bende bilmiyordum..egzos gazının,etilen gazının soğanlardaki çiçek tomurcuğunu tahrip ettiğini..
Sayın Kgursan sayesinde öğrendim.

Özellikle şehir içinde yaşayanların ve soğanlarını garaj gibi yerlerde saklamayı düşünenlerin bu hususa çok dikkat etmesi gerek..

Düzenleyen pria : 18-03-2011 saat 20:56
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön