View Single Post
Eski 14-03-2011, 09:16   #2
doctorb
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-03-2010
Şehir: amasya
Mesajlar: 26
Sayın H.IŞIK, uzmanı olmadığım bu konuda bildiğim kadarıyla birşeyler yazayım. Bu aşamada iken sulama sonrasında zayıf yeşilliklerin yatması normal birşey. Bol ışık alan, sıcaklığı da yeterli bir ortamda ise kendileri doğrulacaklardır. Bardağın altında ve belki kenarlarında fazla nemin çıkabilmesi için delikler bulunmalı. Toprağı sürekli ıslak ve ışığı da az ortamda olursa bu ufaklıklar güçlenemiyorlar ve boyları fazlaca uzuyor veya çürüyebiliyorlar.
Bu aşamadaki bir bitkinin toprağının gevşek bir yapıda olması gerek. Tabi şimdi bu konuda müdahale edemezsiniz ancak daha sonraki faaliyetlerinizde bu bilgi işe yarar.
Sulamayı toprağı iyice kurumak üzereyken yapmalısınız. Böyle küçük bir ortamda az bir toprakla yetiştirme yapınca toprak çabuk kuruyor ve suladığınızda da fazlaca sulanmış oluyor bu sebeple ben, gevşek bir yapıya sahip, hafif nemli yapısını uzunca bir süre muhafaza edebilecek biraz bolca toprağı bulunan yetiştirme ortamını tavsiye ederim.
Sadede gelir isem, bardağınız alttan da havaalabiliyorsa, ışık yeterli ise ve aşırı sulama yapmıyorsanız kısa bir süre sonra ufaklıklar boynunu doğrultacaktır.

doctorb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön