View Single Post
Eski 13-03-2011, 23:18   #17
emin yılmaz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2011
Şehir: yalova
Mesajlar: 13
selam arkadaslar sitenize yeni üye oldum çiftçi olduğumuz için biraz tohumdanda anlıyoruz.bu sebebten burada, bu konu hakkında yazma ihtiyacı duydum.

tohumlar 3 e ayrılır 1.si haarlioom yani eski usul;bitki çiçeğinin kendi kendini döllemesi ile oluşan meyve veya sebzeden elde edilen tohumlar,ki bunlar ticari getirisi az olan tohumlardır

2.si F1(hibrit)tohumlar::aynı familyadan olupta değişik iki cins sebzenin birinin erkek tohumunun ötekinin dişisini döllemesi ile elde edilen meyve veya sebzeden elde edilen tohumlardır.

mesela doğada uslu veya aşılı dediğimiz herşey hibrittir pazarlardaki alma armut kestane portakal kiraz bunların hepsi hibrittir.bana göre hibritlik Allahın insanlara bir lutfudur.hibrit tohum nasıl elde edilir:elimize 2 değişik cins domates fidesi alalım(mesela biri alsancak olsun diğeride target olsun)bu iki fideyi 2 ayrı odada büyütelim ve erkek tohum için kullanacağımızı kendi haline bırakalım çiçek açsın dişi için kullanacağımızı koncası gelişip çiçek açmadan etrafındaki yeşil yaprakları kopartıyoruz daha sonra goncayı hırpalamadan sarı çiçekleride kopartıyoruz(sarı çiçek yaprakları erkek tohumu üreten yapraklardır)büyüteçle baktığımızda vazo şeklinde yeşil dişi üreme organı meydana çıkıyor.

Çiçek açmasını serbest bıraktığımız birinci domates çiçeğinin altına bir gazoz kapağı tutup şarzlı diş fırçamız ile çiçeği titreşime tabi tutuyoruz bu titreşim esnasında erkek tohumları gazoz kapağına dökülür.dökülen bu tohumları etrafındaki sarı yaprakları kopartığımız vazo şeklindeki dişi çiçeğin üzerine döküyoruz.

gazoz kapağındaki binlerce erkek çiçek tohumundan bir tanesi dişi çiçeğin içine girerse domates meyvesi olusur(eğer meyve oluşmaz ise dölleme olmamış demektir) bu meyveden alacağınız bütün tohumlar hibrittir seneye bu tohumları dikim için kullanabilirsiniz.

bu yöntemden herkes istifade edebilir yanlız daha geliştirmek istiyorsanız deneme yanılma yönntemini uygulayıp sonuçları bire bir yazmanız gerekir buda zamana ve paraya dayalı bir konudur.

3.tohum çeşitide GDOlu tuhumlardır.yani genetik yapısı değiştirilmiş tohumlar.bunların özellikleribildiğiniz bir meyve veya sebzenin başka bir mahsulun tadında olmasıdır.bazı ziratçılar bunu bu şekilde anlatıp uygun görsede buzdağının su altındaki parçasından kimse bahsetmemektedir.

bu tehlikeyi anlatmadan önce GDOlu tohum nasıl elde edilir onu anlatalım:canlı olan bütün mahlukat hücrelerden;hücrelerde stoplazma boşluklar hücre duvarları çakirdekten, çekirdekte ;çekirdek zarı çekirdek plazması,çekirdek çık,kromatin ve kromozomlarda;DNAve proteinlerden yapılmıştır.

DNA lar genlerden oluşmuşturbunlar akıllı moleküllerdir.canlıların bütün şifreleri bunlarda gizlidir bir insanın boyunun uzunluğu,soğanın kokusu eriğin tadı gibi.Domatesin genetik yapısındaki tat yapan moleküller elektron mikroskoplar altında mikro enjeksion yöntemi ile kesilip alınır yerine balıktaki balık kokusu yapan gen kesilip konularak elde edilen tohumdan üretilen bütün domateslar balık kokuludur.ve sonsuza kadar da o tohumlardan elde edilen tohumların domatesi balık kokulu olacaktır.eğer ne var bunda diyen olursa(ki bazı ziraatçılar bir tehlike görmüyor) bizde ne yokki bunda deriz.

mesela mısır üretimi yapan büyük firmalar mısır genlerinin içine farelerin sevmediği kokuyu veren gen yerleştirmişler,fareler silolarda mısırı hiç yimemiş ama bu mısırı yiyen hayvanlar da değişik hastalıklar meydana gelmiş.acaba o hayvanları yiyen insanlarda ne hastalıklar meydana çıkacak bilen varmı.insanlarda bu kadar hastalık çıkıyor nneden acaba?Allahın uygun görmediği molekül dizimini bilim adına veya ticari menfaat için zorla yaptırmak ve akabinde hastalıkların çoğalmasına yardıncı olmak insanlığa ihanettir.sadede gelip kendi görüşümüzü söylersek:hibrit Allahın insanlara rahmeti,GDO lu ürün ise azabıdır

emin yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön