View Single Post
Eski 12-03-2011, 20:10   #19
Emre Kuzu
Ağaç Dostu
 
Emre Kuzu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2009
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 1,366
Ben fikir verecek tecrübede değilim ama şunu söyleyebilirim acelet etmeyiniz hemen şekil vereyim koyayım karşıma diye düşünmeyiniz alıp karşınıza sürekli inceleyiniz nerelerinden dal çıkıyor veya çıkmıyor iyice kavrayınız zaten bu şekilde incelediğinizde fazlalık dallar beni buda diye ortaya çıkıyorlar. Tecrübeli hocalarımızda size yardımcı olacaklardır. Ama hadi bende diyeyim bu ağaçlar şöyle yapardım.. Uyarıyorum bu öneriler pek profesyonelce değildir ve ağaçları yakından görmediğim için yanılmış olabilirim ama fikir vermek açısından yardımcı olacağını düşünüyorum.
attachment.jpeg
Tepede görülen 3 adet dal uygun yerinden budanıp kalacaklar. ve o dallardan yeni çıkan dalcıklardan uç alımları yapıp o bölümler sıklaştırılacak.
gül gövde.JPG
Gülün geriden dallanması iyiyse bu tasarı oluşur diye düşünüyorum. çıkan dalcıklar uygun kalınlığa geldiğinde şekillendirilir. Dik stil.
taflan.jpg
grup şeklinde. ana gövdeden çıkan dallar uygun boydan budanır ve yanlardaki dalcıklar aşağı eğilir tasarıda belirttim budanacakları. Görünüm; her dal farklı ağaç hissi uyandırmalı.
bonsai_style_raft.jpg
Örnek

Emre Kuzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön