View Single Post
Eski 11-03-2011, 10:32   #3
mtugrul33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jordan362 Mesajı Göster
5dönüm çilek üretimi ; topraksız tarım olarak istanbulda böle bi düşüncem var.. agustos sonu gibi ekip kasım-aralık aylarında ürünü almayı hedefliyorum.. birkaç sorum olucak..

1. -10 dereceye dayanan bu bitki istanbul şartlarında nasıl bi verim verecektir. ısıtma ile içersi en düşük 4-5 derece yapsak belli miktar verim alınabilirmi? topraksız için dönümde 9-10 ton verim deniliyor bu 6-7 ton civarı olurmu ?
2. kısa gün bitkisi oldugundan dikilecek vakit normalmidir? agustos sonu eylül gibi dikmeyi planlıyorum



bu konuda uzman olan arkdaşların tavsiyeleri ve önerileri ayrıca büyük olan abilerimin öğütlerini dinlemek isterim..


şimdiden teşekkürler..
Sn.Jordan362,
Öncelikle topraksız tarımı düşünmenizden dolayı sizi kutmarım.Çilek bitkisi soğuğa karşı dirençli bir bitkidir.Ancak meyve ve çiçekte sorun olabilir.Yeterli ısıtmayı nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?Güneyde ısıtma işlemini sera örtüsü üzerene kurulan siğdirme dediğmiz veya yağmurlama şeklinde kuyu suyunun plastik örtüye akıtılmasıyla ortam sıcaklığı arttırılmaktadır.Ancak siz sera içerisinde sobalar kurarak bunların borularını sera içerisinde yayarak ısıtmayı yapabilirsiniz.
Diğer konuya gelince;seçeceğiniz çilek türüne göre tonajınız değişir.Ben size rubigen çileklerden tavsiye ederim.Soğuk hava şartlarında dahi açan tüm çiçekler meyve tutuyor.Size tavsiye edebilirim.Birde bu konuyla ilgili yeterli araştırmaları da yapmanızı tavsiye ederim.Mutlaka besin eriyiği kullanmalısınız.Eğer yapabilirseniz günlük otomasyonlu bir sistemle sulama yapmalısınız.Tabi ki her şey bütçeyle ilgili bir durumdur.Bu konularda forum üstadlarından yararlanabilirsiniz.Forum içerisinde bilgi paylaşımımız mükemmel bir şekilde olmaktadır.
Eğer bu konuda yardımcı olabilirsek sevinirim.Saygı ve selamlar.

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön