View Single Post
Eski 10-03-2011, 17:54   #40
fskandemir
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-06-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Arkadaşlar müslüman bir anlayışı içinde bu canlının yaşamasının bir anlamı olmadığı gibi faydalarınıda anlamakta zorlandığımızdan, yaratanın ben her canlıyı sizlere hizmet için yaratttım, ilahi anlamı olsada insanımızın araştırmadaki zaafı yüzünden, cennetten bir köşe durumunda olan vatanımızın kıymetlerindeki güzellikler birer birer tükenerek canlılar için yaşanmaz duruma düşmektedir.

Cennetten bahsedilirken hep yeşillikler ön planda olduğu düşünüldüğünde, bu yeşilliklerin oluşumundan bahsederek açıklamalarımız anlam kazansın, orman varlığı en güzel yeşili tarif edeceğinden bu varlığın doğadaki oluşumunda domuz dediğimiz bu mubarek canlının devreye girmekte ve bu canlının azı dişlerinin ağaç köklerini çapalama havalandıma görevi içinde gelişmiş olduğunu kabul edebiliriz.
Sayın Epsody Büyüğüm, İslam anlayışını ifade ederken lütfen daha dikkatli olalım,

Vahşi hayvanlar için vakfiyeler kurarak kimine kışın yiyecek olarak et ve ot veren, hasta hayvanlar için hastaneler yapan, zaruret haricinde mutlak olarak avcılığı yasaklayan bir islam anlayışı mı yoksa kendine müslüman diyerek komşunun anından çalmayı marifet sayanları mı kastediyoruz ?

Sizinde ifade ettiğiniz gibi Ayetlerde hayvanların ve bitkilerin bizlerin hizmetinde olduğu, haddi aşmamamız gerektiği vb. birçok noktada uyarılıyoruz ama ne yazık ki anlamıyoruz...

Anlayışınız için şimdiden teşekkürler...

fskandemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön