View Single Post
Eski 10-03-2011, 14:04   #38
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Toprağa ve çevreye verilen zararın bedeli.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DarkYES Mesajı Göster
Yok etmek yerine kaçırmak, uzak tutmak gibi yöntemlere başvurmak daha iyi olsa gerek
Arkadaşımız DarkYES'in açıklamalarına kulak verelimde yangına körükle gitmeyelim, sizlere zarar veren bu canlılar hakkında bir nebze bilgi verererek DarkYES arkadaşımın bu gürüşlerine destek veren düşüncemin kaynaklarınıda açıklamış olacağım.

Arkadaşlar müslüman bir anlayışı içinde bu canlının yaşamasının bir anlamı olmadığı gibi faydalarınıda anlamakta zorlandığımızdan, yaratanın ben her canlıyı sizlere hizmet için yaratttım, ilahi anlamı olsada insanımızın araştırmadaki zaafı yüzünden, cennetten bir köşe durumunda olan vatanımızın kıymetlerindeki güzellikler birer birer tükenerek canlılar için yaşanmaz duruma düşmektedir.

Cennetten bahsedilirken hep yeşillikler ön planda olduğu düşünüldüğünde, bu yeşilliklerin oluşumundan bahsederek açıklamalarımız anlam kazansın, orman varlığı en güzel yeşili tarif edeceğinden bu varlığın doğadaki oluşumunda domuz dediğimiz bu mubarek canlının devreye girmekte ve bu canlının azı dişlerinin ağaç köklerini çapalama havalandıma görevi içinde gelişmiş olduğunu kabul edebiliriz.

İnsanımızın ormanlara karşı yıkıcılığı karşısında dumuz canlısının ormanlara katkısının yetersizliği ile ormanlar tükenmiş ve bu canlının yaşamının buralardan sağlanma imkanları tükenmesiyle yaşamını idamesi olarak insanlardan çıkarmayı sağlamak bu canlının en doğal hakkı olmaktadır.

Bilim insanları bu canlıları koruma amaçlı milli parklar oluşturma başarısını gösterirken doğal çeşitliliğe olan önemi belirterek, cenneti dünyada kurmanın yollarını bulmuşlar, bizler doğayı bozmak için adete paylaşımlarda yarışır durumlar içinde görmek beni bir doğa sever olarak müteesir etmektedir.

Bizlerdeki sorunlara çözüm anlayışındaki mantık, bir pire için yorgan yakılması üzerine işlemektedir, bizler bu anlayışla doğamızı tahrip etmekten öteye gidemeyiz, açıklamalarıma son vermeden önce çevresel bir deyişle bağlıyorum.

Dünya bize babalarımızdan miras kalmadı! bizler onu çocuklarımızdan ödünç aldık.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön