View Single Post
Eski 09-03-2011, 21:04   #2
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soberman Mesajı Göster

Buhar, unlu yüzeye temas ederse un ve su birleşiminden kötü bir renk, sert bir doku ortaya çıkar, kaçınmak gerekir.
Sn. Soberman, iyi ki varsınız. İlk güzel ekşi mayalı ekmeğimi yapana kadar, daha kırk fırın ekmek yiyeceğim anlaşılan

Her cümlenizin çok dikkatli okunması gerektiğini biliyorum; ekmeğin içinde yumurta, bol yağ, yoğurt gibi işi kolaylaştırıcı katkılar olmadığı için temel maddeleri (un, su, maya, tuz) çok dikkatli kullanmak gerekiyor anlaşılan, işin püf noktaları da cümlelerinizde var. Bir buhar işinin bile bu kadar incelikleri olduğuna göre, bana kırk fırın ekmek de yetmeyecek.

Kabımın altındaki unlu yerde, yukarıda tarif ettiğiniz durum var, sanırım hamurun altındaki nem ve un buna sebep oldu, tenceremin malzemesinin de ekmeğe uygun olduğunu sanmıyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön