Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soberman
Buhar, unlu yüzeye temas ederse un ve su birleşiminden kötü bir renk, sert bir doku ortaya çıkar, kaçınmak gerekir.
|
Sn. Soberman, iyi ki varsınız. İlk güzel ekşi mayalı ekmeğimi yapana kadar, daha kırk fırın ekmek yiyeceğim anlaşılan
Her cümlenizin çok dikkatli okunması gerektiğini biliyorum; ekmeğin içinde yumurta, bol yağ, yoğurt gibi işi kolaylaştırıcı katkılar olmadığı için temel maddeleri (un, su, maya, tuz) çok dikkatli kullanmak gerekiyor anlaşılan, işin püf noktaları da cümlelerinizde var. Bir buhar işinin bile bu kadar incelikleri olduğuna göre, bana kırk fırın ekmek de yetmeyecek.
Kabımın altındaki unlu yerde, yukarıda tarif ettiğiniz durum var, sanırım hamurun altındaki nem ve un buna sebep oldu,
tenceremin malzemesinin de ekmeğe uygun olduğunu sanmıyorum.