View Single Post
Eski 18-02-2007, 16:32   #38
EnquiRe
Ağaçsever
 
EnquiRe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2007
Şehir: Hatay/İzmir
Mesajlar: 65
Lucky Bamboo

Sonunda bu bitkiye neden Lucky Bamboo denildigini ogrendim. Hep merak etmisimdir. Elimde bulunan kitaplarda bu bitki hakkinda hic bilgi bulamamistim. Artik dayanamayip bu bitkiyi alanlara ne anlama geldigini soracaktimki IKEA'da cicegin satildigi yerde aradigim bilgiyi buldum.

Eski Cin geleneklerine gore guzel bir yasamin 3 ana maddesi varmis: bunlar mutluluk, bolluk ve uzun omurmus. Insanlar bamboo bitkisinin evlerine bu 3 nimeti getirdigine inanirlarmis (belki de hala inaniyorlardir cunku cin marketlerinde bamboo cok satiliyor).

Birde bamboonun sayisi dadegisik seyleri ifade ediyormus:

3 bamboo: mutluluk, uzun omur ve bolluk
6 bamboo: basari ve refah
7 bamboo: saglik
8 bamboo: buyumeyi ebedilestirmek
10 bamboo: tamamlilik ve mukemmellik
21 bamboo: bircok nimet

Bamboolarin bakimi ise soyle:
Ilik ortamlari seven bakimi cok kolay olan bir bitki olarak tanimlaniyor. Haftada bir suyunun degistirilmesi yeterli. Yeni konulan suyun ilik olmasi tavsiye ediliyor. Bamboonuzun sari bir renk almasini istemiyorsaniz direk gunes isigindan koruyun.

Kesinlikle bamboonuzu kesmeyin. Bu onun sariya donusup olmesine yol acar. Cinlilerin inanisina gore bamboonun yapraklarinin kesilmesi gelecek olan sansi ve bereketi engellermis. Illada kesmek istiyorsaniz, kesmek yerine elinizle koparmaniz tavsiye ediliyor.

EnquiRe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön