View Single Post
Eski 08-03-2011, 13:35   #72
Gülsüm Güven
Yeni Üye
 
Gülsüm Güven's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2011
Şehir: Bursa
Mesajlar: 24
Kangal köpekler , (özel olarak saldırma eğitimleri almamışlarsa) insanlara zarar vermezler. Sadece sahiplerine ya da bekçilik yaptıkları koyun sürüsüne zarar verilmesi halinde sahiplendiklerini koruma içgüdüsü ile saldırabilirler. Yine de ben köpeklerimizi serbest bırakmamayı tercih ediyorum. Onlar saldırmaz ama onlara saldırabilirler hatta çalabilirler korkum ağır basıyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baki Berk Kayalar Mesajı Göster
Bir şey soracağım:

Mesela bir kaç dönümlük bir çiftlik için kangal alsak, ama köpeğimiz sadece çiftlik içinde değilde ve çevresinde özgürce dolaşsa bölge halkı için problem oluşturur mu? Özgür olan ağır başlı bu köpeğin sorun yaratacağını düşünmüyorum ama bilen birilerinin bilgi vermesini dilerim.

Doğa yürüyüşü yapan, bisiklet kullanan insanlara saldırıda bulunur mu? Gözlemlediğim kadarıyla ben bisiklet sürerken hiç bir kangal bana girişmeye kalkmadı. Gerçek kangallar sürüsüne, korumakla yükümlü olduğu araziye çok yaklaşılınca girişimde bulunur (bence). Bölgesinden masumca duygularla geçen bisikletçi ve yürüyüşçülere saldırıda bulunacaklarını düşünmüyorum.

Gülsüm Güven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön