View Single Post
Eski 08-03-2011, 11:25   #15
Eser İlhan
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Akvaryumla uğraşmayı bırakalı çok oldu şu sıra piyasada olan ilaçların isimlerini bilmiyorum. Fakat isminde "Miko" kelimesinin geçiyor olmasından mantari hastalıklara karşı bir ilaç olması gerektiğini düşünüyorum. Ama mavi ilaç dediğinizin etken maddesi metilen mavisidir ve dezenfektan olarak da kullanılabilir. Hatta ben balıklara canlı yem (kurtçuk) vermeden önce bir süre bu ilacın seyreltik çözeltisinde bırakır, duru suyla yıkar ondan sonra akvaryum balıklarıma yedirirdim. Balıklara kurtcuk veriyorsanız onların da temizliğine çok dikkat edin. Hastalık taşıyabiliyorlar.
Su ısısındaki oynamaların da tetiklemesiyle beyaz benek çok olur o zaman da balıklar karınlarını kuma sürterek kaşınırlar. Dikkatle bakın bakalım balıklarınızın üzerinde kuyruk ve yüzgeçlerinde beyaz benekcikler var mı?
Akvaryum suyunuzu mavi ilaçla ilaçlayabilirsiniz bence.
Bir de akvaryum suyunuzu nasıl değiştiriyorsunuz bilmiyorum ama bir seferde 1/3 den fazla su almayın.
Yeni gelen balıkları doğrudan akvaryuma atmak da iyi bir yol değil. Onları bir süre ayrı bir akvaryumda karantinada tutmak ve gözlemek sonra asıl yerlerine geçirmek suretiyle bulaşmaların önü kesilebilir.
Kolay gelsin )

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön