View Single Post
Eski 08-03-2011, 10:16   #19
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Sayın soberman, mesajınızı okur okumaz kendimi verdiğiniz linkte buldum ve derin derin of, off, of çekmeme vesile oldunuz.

Oldum olası taze çıtır, çıtır ekmeğin köşesini yemeğe bayılırım.
Karadenizli bir arkadaşımdan ekmeğin o kısmına guduk denildiğini öğrenmiştim. O gün bu gün sanki bu tabir benim oldu da ekmeğin köşesi, ucu demeği bıraktım, ekmeğin guduğu benim demeye başladım.

Yüklediğiniz fotoğrafları gördükçe yutkunmaktan bir hal oldum.
Alacaksınız sıcacık, çıtır çıtır ekmeğin guduğunu. İçine hafifçe boşaltıp dolduracaksanız içine Allah ne verdiyse (neyi seviyorsanız).
İki yakasını bir araya getirmek için hafifçe sıkacaksınız. Bu arada çıkartığı çıtırdıyı da duyacaksınız veeee kocaman bir ısırık. Amannn ne güzeldir. Yanında da mis gibi demlenmiş bir çay. Of, off, of. İşte bu büyük bir mutluluktur benim içi, inanın.

Ellerinize sağlık.

Bir arkadaşım MSA nın yemek kursuna devam etmişti. Orada öğrendiklerini tuttukları notlardan kopyalamıştım. Biraz inceliyeyim de sizlere ekmek tarifleri yazarım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön