View Single Post
Eski 07-03-2011, 20:03   #1
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Bahçenizi çok hesaplı yeşillendirebilirsiniz

"Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, bahçelerini yeşillendirip güzelleştirmek isteyenlere cüzi fiyatlarla devasa ağaç ve fidanlar satıyor.

Yalova yolundaki Orman Bölge Müdürlüğü'nün arka tarafında faaliyet gösteren Ağaçlandırma Şubesi'nde 5 yaşındaki devasa manolya fidanları 45, ıhlamur, çınar, mazı, fıstık çamı, ceviz, badem, dış budak, akça ağaç, karaçam, selvi, ladin fidanları ise 3 ila 11 lira gibi sembolik ücretlerle satılıyor. Ağaçlandırma Şube Müdürü Levent Mertyürek, fiyatların piyasaya göre çok cazip olduğuna dikkat çekerek, "Bu tarifeyi bakanlık belirliyor. Dolayısıyla bizim ticari bir kaygımız yok. Bu sebeple 5-10 yılda bakıp büyüttüğümüz fidanları çok uygun fiyatlarla veriyoruz. Bursa ve Yenişehir'deki iki ayrı fidanlıkta yaklaşık 900 dekarlık alanda üretim yapıyoruz. Defne, erguvan, mazı türleri, palmiyeler, sedir türleri, zakkumlar peyzaj için gerekli onlarca çeşit ürünü vatandaşlar bizden çok uygun fiyatlarla alıyor. Kasım ile nisan sonu arasında her ay dikim yapılabilir. Şubatta ağaçlandırma ve düzenleme için çok güzel bir aydır.

Önümüzde yaz yağmurlarında ekilen bitkiler kendine gelir. Henüz birçok ağaç uyanmadığı için tutması bu mevsimde kolay olur. Bize müracaat eden okul ve resmi dairelere de peyzaj düzenlemesi ve fidan konusunda yardımcı oluyoruz. Yeşilliği seven, tabiata önem verenler şubemizin hizmetlerinden kolayca yararlanabilirler" dedi.

Şehir merkezinde herkese satış yapan Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şubesi, hangi bölgeye nasıl ağaç dikilmesi gerektiği hususunda da yardımcı oluyor. Site yöneticileri için önemli bir fırsat olan fidanlıktan 100 liralık bir harcama ile bolca fidan alıp sitenizi veya bahçenizi istediğiniz gibi yeşillendirmeniz mümkün."
Name:  liste.jpg
Views: 2672
Size:  24.1 KB
http://www.bursahakimiyet.com.tr/hab...aspx?hid=66137

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön