View Single Post
Eski 17-02-2007, 20:34   #72
hüseyin suat duman
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-02-2007
Şehir: şile istanbul
Mesajlar: 38
İstanbul'un su ihtiyacı, çevresindeki ormanlar ve ekosistem üzerinde büyük bir baskı uyguluyor ve bu baskı artık tahribat sahfasına geçmiş durumda!
İğneada langoz ormanları, yanılmıyorsam Avrupanın en iyisi, tüm Dünyada ise ( kendi sınıfında ) en iyilerinden biri ama ne yazık ki deniz seviyesinin altındaki bu orman, langozu besleyen dere sularının, İSKİ tarafından İstanbul'a yönlendirilmesi sebebiyle çok büyük bir tehlike altına girmiş durumda!
Şile'den geçen BÜYÜK MELEN İÇME SUYU PROJESİ'nin yaptığı tahribat, proje bitince, kısmende olsa giderilecek, bu çevre rehabilitasyonu, ihale şartnamesinde mevcut, ****** Ağva'nın tam göbeğinden geçen güzergah değiştirilirse! ( Yaklaşık bir milyar dolarlık bir proje, oldukça pahalı bir su temin yolu, Sn. Mesut Yılmaz'ın başbakanlığında ihale edildi, İstanbulu çok iyi bilen Sn. Tayyip Erdoğan başbakan olunca, birim başına maliyet yüksekliği sebebiyle projeye pek sıcak bakmadı. Proje, üstlenici firma GÜR-İŞ'in, fiyat yetersizliği sebebiyle işi yarıda bırakmasından dolayı şimdilik beklemede, DSİ ile mahkemelikler. Lakin, tahminimce, İstanbulda tekrar hortlayan susuzluk senaryoları ve bu yazın oldukça kurak ve sıcak geçeceğine yönelik bilimsel tahminler, hükümetin bu projeye sıcak bakmasına yol açacak ve proje kaldığı yerden devam edecektir )
İğneada longoz ormanlarındaki tehlike çok daha dikkat edilmesi gereken ve geri dönülemez boyutlara ulaşabilecek büyüklükte !


Düzenleyen hüseyin suat duman : 18-02-2007 saat 09:45
hüseyin suat duman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön