View Single Post
Eski 05-03-2011, 15:55   #1
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
nicholai hel / Şimşir - Mazı - Zeytin - Taflan - Gül Bonsai Adayları

Selamlar değerli dostlar...

Bonsai çılgınlığına yeni kapılanlardanım, aranızda yeniyim. Ana konuların hepsini okudum, 2005 yılından bu yana yaptığınız çalışmalara hayran kalırken, şimdiye kadar niye başlamadığıma da aslında fazlasıyla üzüldüm. Bonsailere ilgim hep vardı, ama diğer hobilerimle fazlasıyla meşgulken bonsaileri araştırmamış ve bu güzel dünyayı kaçırmışım.

Başlangıç için gerekli konuları okuduktan sonra fidan seçimi için yeterince bilgim olduğunu düşünüp mevsimi de kaçırmamak için dün gittim ilk fidanlarımı aldım. Türkiye'de olmadığım için ne yazık ki seçenekler çok kısıtlıydı. İlk olarak amiral gemim şimşiri tanıtmak istiyorum.


IMG_8387 (Medium).jpg

Bu şimşiri açıkçası iyi bulduğumu düşünüyorum. Satıcının söylediğine göre 7 yaşında. Gövde yapısını ilk gördüğüm anda diğer tüm fidanlardan ayrıldı benim için. Üst yapısı da oldukça sağlıklı işaretler veriyor, yoksunluk belirtilerinden uzak. Sadece yağmursuz geçen kışın ardından fazlasıyla tozlu halde. Onun dışında iyi bakılmış.


şimşir gövde ön.jpg

Gövde ikiye ayrılmış. Sağdaki ana gövdenin çevresi 12 cm, çapı 4 cm. Soldaki dalın ise çevresi 6, çapı 2 cm. İkisi toprak seviyesinin biraz üstünde birleşirken 6 cm çapında bir gövde oluşturuyorlar. Toprak seviyesini azaltıp kökleri biraz dışarı aldığımda umarım güzel bir görüntü çıkar.


şimşir arka.jpg

Ağacımın arkadan görünüşü bu şekilde. (Kızımız da kendini göstermek istedi bu karede )


şimşir gövde arka.jpg

Bu da gövde yapısının arkadan görünüşü.
(Arka ön diyorum ama bu tabii sizin önerilerinizle şekillenecek.)

Evet dostlar, düşüncelerinizi alabilirsem inanın çok mutlu olurum...


Düzenleyen nicholai hel : 12-03-2011 saat 15:51 Neden: Başlık değişti.
nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön