Konu
:
Haşhaşlı çörek
View Single Post
05-03-2011, 11:02
#
28
Kiraz
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Bir kaç ay önce bir TV programında Amasya hakkında bilgi verilirken, haşhaşlı çörek yapan kadınları da göstermişlerdi. Hamurları açıp, üzerine cevizli haşhaşı koyup, bu hamurları üst üste koyarak yapıyorlardı.
Detayını hatırlamıyorum ama benzer şekilde yaptım, bu sefer istediğim kat kat (iplik iplik ) hali daha güzel oldu.
Yarım kg tam un ile bir tepsi, yarım kg beyaz un ile iki küçük borcam doldu. Yarım kg unla yapılan hamuru dörde böldüm. Açıp, karışımı sürüp hamurları üstüste koydum, tekrar merdane ile biraz açtım. Sonra şerit şerit keserek büktüm, üzerine yumurta sürdüm. Fırına koymadan önce bekleyen tepsiler biraz daha fazla kabardı.
Kiraz
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
Kiraz Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul