View Single Post
Eski 17-02-2007, 14:43   #21
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi barracuda Mesajı Göster
Berelex(Gibberellic asid 1g.) buldum fakat satıcı hazırlanışı konusunda yardımcı olamadı. Açıklama da yok çünkü tabletleri tek tek satıyorlar.
-1/5 tableti 1lt. suda eritirsem. 200 ppm çözelti hazırlarım diye düşünürüm doğrumudur?
-Bu çözeltinin vdf tohumlarında kullanımıda aynımıdır? Bir kısım tohum için artık çok geç ama ekmediklerim için 1 gün çözeltide bekletip ekim yapabilirim herhalde. Diğerlerine bu çözeltiden sulama yapabilirmiyim?
Bu arada sarr. tohumları buzdolabının sebzeliğinde yerini aldılar 6C. gibi olduğunu sanıyorum.

Merak ettiğim bir konu da vdf subtractı hazırlanmasında kum ve kömürün yeri, bu konuyu açabilirseniz sevinirim.
evet matematiksel olarak doğru. ancak vft'ler bayatlanmış ise (bana özelden yazdığınız gibi şüpheli ise) GA3 den de pek ümid beklenemez ancak denemeye değer. bunu sonradan sulama çözeltisi olarak elbetteki kullanabilirsiniz. ancak bu tablet katkıları beni hep şüpheci bir durumda bırakıyor. malum eb ler suda çözünmüş diğer maddelere alerjik davranabiliyorlar.
substrata yani torf a kum veya torf katılımı müteakip yerlerde yazdım.
yineliyeyim:
şu iki sebepden.:
1- torf dan tasaruf.
2- tofun sıkışmasını önlemek bakteri üremesini en azından anaerob bir degradasyonu bastırmak dolayısı ile vft soğanın ve köklerinin hava almasını sağlamak vede çürümesini önlemek...TİR.

EB lerin saksı harcında kömür kullanımını ben bir tek nepenthes türü epifit eb lerde biliyorum bu güne değin diğer EB lerdeki saksı harcına kömür katkısı hakkında ne "ciddi" bir kaynak duydum biliyorum nede kullandım.
saygılar


Düzenleyen praecox : 17-02-2007 saat 14:53 Neden: ek
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön