View Single Post
Eski 01-03-2011, 18:24   #65
Emre İlhan
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Güler abla. O biberlere fide aşamasına geldikten sonra amanın dikkat et. Acı biberlerin yaprağı bile yabani bir acı kokuyor. Biberlere temas edip toplamak istediğinde ameliyat eldiveni yerine hani şu kalın olan kırmızı temizlik eldivenleri var yha onlardan kullan. Adana'da biber salçası vs... yaparken genelde temizlik eldiveni kullanılıyor. O biberi kurutup, çekip pul biber yaparsan yarım çay kaşığı gibi, yemeklere az az atarak acı aroma kazandırabilirsin. Açıkcası o biberi kıtır kıtır yemesi yürek ister, şahsen ben yiyemem. Geçen yaz yetiştirdiğim cin biberlerini dalında kızarmadan topladım ki fazla acı olmasın diye. Onları turşu yaptık çok güzel oldu. Kısacası acılık derecesini olgunlaşmasına göre kafanda tasarla. Ne kadar az acı olsun diyorsan o kadar hamken topla. Ama genede Habanero biber diğerlerine göre baya acı olacak. Benden söylemesi.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön