Gece gece yerelması pişirdim. Mandalina suyuyla hem de
Yerelmalarını binbir güçlükle soyup (bunun kolay yolu yoktur heralde), kararmaması için 1 kaşık un ve yarım limon suyu eklenmiş bir tas suya attım.
Soğan ve havucu zeytinyağında çevirdim. Ardından dilimlenmiş patates ve yerelmalarını koydum. Üstüne bolca dereotu attım ve tuzunu, 2 adet kesme şekerini ekledim.
2 adet irice, ekşiye çalan mandalinanın suyunu ekledim. Yarım bardak da su kattım.
Tencerenin ağzına yağlı kağıt koyup kapağını kapadım, kısık ateşte yarım saat pişirdim.
NOT: Malzemelerin hepsi gözkararı konulmuştur.
SONUÇ: Yemeye kıyamıyorum. Bir yemek bu kadar mı lezzetli olur! Tadı enginara benziyor ama ondan daha güzel..