View Single Post
Eski 27-02-2011, 23:16   #8
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Gece gece yerelması pişirdim. Mandalina suyuyla hem de

Yerelmalarını binbir güçlükle soyup (bunun kolay yolu yoktur heralde), kararmaması için 1 kaşık un ve yarım limon suyu eklenmiş bir tas suya attım.

Soğan ve havucu zeytinyağında çevirdim. Ardından dilimlenmiş patates ve yerelmalarını koydum. Üstüne bolca dereotu attım ve tuzunu, 2 adet kesme şekerini ekledim.

2 adet irice, ekşiye çalan mandalinanın suyunu ekledim. Yarım bardak da su kattım.

Tencerenin ağzına yağlı kağıt koyup kapağını kapadım, kısık ateşte yarım saat pişirdim.

NOT: Malzemelerin hepsi gözkararı konulmuştur.

SONUÇ: Yemeye kıyamıyorum. Bir yemek bu kadar mı lezzetli olur! Tadı enginara benziyor ama ondan daha güzel..

Eklenen Resimler
   
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön