View Single Post
Eski 27-02-2011, 11:18   #95
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Yalnız bir problem var. Bu kürelerin kıvılcımı çok fazla ama aslında çok cılız bir devreleri var. amperi çok düşük olduğu halde bu kıvılcımı çıkarabiliyor. Bu durumun bize anlatması gereken kürenin içi hava dolu değil ya havasız boşluk olmalı ya da farklı yarı iletken bir gaz olmalı. Ucuz bir mamül için hava boşluğu oluşturmak ta bir mastaftır. hava geçirmez bağlantılar imal etmek masrafklı olur. Oysa bu bol kıvılcımlı küreler çok ucuz. Bu kürelerin içi çok az iletken bir çeşit gaz dolu ve zamanla bu kıvılxım oluşşamaz hale gelecek çünkü bu gaz zamanla dışarı kaçacak.

Bolca ozon gazı üretmenin yolu amperi yeterli seviyede yüksek voltaj kaynaklarına sahip olmak. Başka bir yolu yok. Mesela yukarıdaki videoda bir kaç bin voltta 1 amper gibi güçlere ihtiyaç var yoksa o kadar kıvılcım hava ortamında oluşamaz. Tabi o kadar çok ve sürekli kıvılcım için bir de kıvılcıma dayanıklı yüzeye ihtiyaç var. Ben bu konuya heveslanmiş durumdayım. Malzeme toplayıp denemeler yapmayı sürdüreceğim. Yazarımda büyük ihtimalle buraya. benim burada yazmama sebebimin önceliği zaman bulamamam arasıra yazmanın tadı kaçsada bu çok umurumda değil.

Burada ki sorun şu. Bir takım insanlar aslında yazmak başlık açmak istiyorlar. Ama bir sebepten bu cesareti kendilerinde bulamıyorlar. Ancak ilgili oldukları bir konuda açılmış bir başlığı yakalayınca cesaretleri geliyor. Ve döktürmeye başlıyorlar. Başlığın bazen kıvamı bozuluyor. İnsanlar buna tepki vermeye başlayınca kavgalar sürtüşmler çıkıyor. Yapacak bir şey yok. Bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön