Konu: Kayısı
View Single Post
Eski 26-02-2011, 23:20   #139
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytin agaci Mesajı Göster
Merhaba kgursan
Bahceme kayisi agaci dikmek istiyorum. Bulundugum yer Mugla (500 m yükseklikte) oldugu icin, zannedersem burda Erzincan/Malatya kayisi agaci yetisir. Cevrede bir kac kayisi agaci gördüm. Ancak dikmisken sertifikali iyi cins kayisi agaci dikmek istiyorum. Toprak cok sert, tasli ve suyu uzun süre yüzeyde tutuyor. Konum cok rüzgarli, ayda bir kac kere firtinali. Bu durumda siz hangi cinsi önerir siniz? Ilce Tarim Müdürlügü satar mi? Asagi yukari 1 km uzaklikta kayisi agaclari dikili. Bu durumda bir tane kayisi agaci dikmem meyve vermesi icin yeterli mi? Toprak ve kuzey/güney konumu ile ilgili önerileríniz var mi?
Cok tesekkürler.
Sevgiyle kalin.
Sn zeytinağacı., 0900 napolyon başlığında cevaplamıştım burada da tekrarlıyayım. Malatya erzincan kayısı çeşitleri genellikle yüksek soğuklama ihtiyacı olan çeşitlerdir. Sahil bölgelerde olmayabilir. Onların yerine sizin bölgenizde soğuklama isteği daha az olan kayısı çeşitleri dikilebilirse daha iyi olur.
Çünki meyve gözlerinde çiçek oluşumunun tamamlanması için soğuk gerekir ve çiçeklenme zamanında da kuraklık gerekir. Çiçek zamanı yağış-nem olursa "Çiçek monilyası" hastalığı olma ihtimali yüksek olur.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön