Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan
Teşekkürler Soberman, bu işin sonu yok gibi görünüyor. Enstrüman çalmaya benziyor sanki... Her seferinde yeni, farklı birşey keşfediliyor. Bazen tesadüfler yardım ediyor. Mg. ölçeğinde tarifle yapılsa bile her seferinde farklı bir ekmeğin ortaya çıkacağı kesin. O günkü hava şartları, ruhsal durum bile bunu değiştirecektir diye düşünüyorum
|
Ustalık da burada başlıyor.
Daha malzeme seçimi ve yoğrulması aşamasında ortaya çıkacak ekmeği tahmin edebiliyor ve ona göre süreci yönlendirebiliyorsanız usta oluyorsunuz.
Tarifleri kurtaranlar mg ölçüsünden ziyade el-göz-gönül bütünleşmesi. Yoksa en meşhur artisan ekmek ustalarının kitap yorumlarında hamurun çamur gibi olduğunu, sağa sola bulaştırmaktan ekmek yapmaya yetecek hamur kalmadığını şikayet eden okuyucu çoktur.
Bu da inanın sadece bir süreç. Zamanla bu denli zor olmadığını anlıyorsunuz, ki siz de anladınız.