View Single Post
Eski 25-02-2011, 13:36   #11
soberman
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Teşekkürler Soberman, bu işin sonu yok gibi görünüyor. Enstrüman çalmaya benziyor sanki... Her seferinde yeni, farklı birşey keşfediliyor. Bazen tesadüfler yardım ediyor. Mg. ölçeğinde tarifle yapılsa bile her seferinde farklı bir ekmeğin ortaya çıkacağı kesin. O günkü hava şartları, ruhsal durum bile bunu değiştirecektir diye düşünüyorum
Ustalık da burada başlıyor.

Daha malzeme seçimi ve yoğrulması aşamasında ortaya çıkacak ekmeği tahmin edebiliyor ve ona göre süreci yönlendirebiliyorsanız usta oluyorsunuz.

Tarifleri kurtaranlar mg ölçüsünden ziyade el-göz-gönül bütünleşmesi. Yoksa en meşhur artisan ekmek ustalarının kitap yorumlarında hamurun çamur gibi olduğunu, sağa sola bulaştırmaktan ekmek yapmaya yetecek hamur kalmadığını şikayet eden okuyucu çoktur.

Bu da inanın sadece bir süreç. Zamanla bu denli zor olmadığını anlıyorsunuz, ki siz de anladınız.

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön