View Single Post
Eski 25-02-2011, 04:08   #4
soberman
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omer.tuncer Mesajı Göster
kullandığınız ekşi maya üretimindeki bal eğer gerçek balsa sorun vardır çünki bal antibakteriyaldir. ve üremeyi geciktiri zannediyorum onun yerine pekmez kullana bilirsiniz. ama bu benim görüşüm. enzim konusunda mayalanmada bal kullanılmaması için uyarılar vardı.
Bal konusunda biraz hassasım, gerçek bal olması ihtimalinin yüksek olduğunu söylemeliyim.

Meşe külü suyunun özellikleri de çok ilginç.

Bizzat uygulayıp görmemiş olsam inanın size hak verirdim.

Bu güne kadar ekşi maya denince en az 4 günlük bir periyot göze alındığından (akkız, karakız, cankız gibi) sarıkız'ın bir rekor olduğunu da göz ardı etmemek gerekir.

Bal yerine pekmez kullanılınca (denemediğim için bir şey diyemiyorum) sürenin kısalıp kısalmadığını bilmiyorum. Belki deneyen arkadaşlarımız olursa onlardan geri dönüş alabiliriz.

@Müjgan,

amacım sadece renk katmak, herhangi bir iddiam yok ve olamazda.

Sizler de takip ettiğim kadarıyla çok iyi gidiyorsunuz, memnuniyetle izlemekteyim.

Gerçek olan şu ki, artık evlerimizde kıtır kabuk ve çiğnemlik dokulu ekmekler de rahatlıkla yapılabiliyor, zevkle tüketilebiliyor.

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön