View Single Post
Eski 25-02-2011, 02:05   #49
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Eğitimin bize öğretiği- 5 ve son

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Bu kadar değerli bilgiler içeren toplantıların İstanbul'da yapılamayışı bizler için hakikaten büyük kayıp diye düşünüyor ve hayıflanıyorum.
İnsanın genç olanı için herhangi bir kariyer elde edinmek ile ilgili iken, yaşlanmaya başladığında bir bardak çay, bir fincan kahve, belki de iki tek fermante meyve enzimi atıldığında bir yudum sohbet küçük bir neşe ve mutluluğun hayat üzerine böyle bir etki yapmış olduğunu keşfedemeyebiliriz.


İşte o zaman er ya da geç hiç bir şeyi yanımızda götüremeyeceğimizi anladığımızda arkamızda bir şeyler bırakabileceğimizi anlarız.


Birbirimizin sesini dinlediğimizde ve 'hepimizin' farkına vardığında daha iyi yaşanır bir hayatın zincirinin halkası olduğumuzu, kendimizi dünyanın merkezi değil, bir doğal yaşamın küçük ama önemli bir parçası olduğunu fark ederiz.


Buralarda tesadüfen bulduğumuz küçük bir şey, bazen gelecekle ilgili en derin sorumluluk duygusu, kendimiz için en önemli olanı keşfettiğimizde, artık kendimiz için değil doğa için ağlamayı öğreniriz. Hani öyle ağlama değil bu bir hayatı daha iyi ve amaç dolu yaşanır hale getiren bilginin eyleme dönüştüğü, düşünce ve sözcüklerin nasıl yaşadığı_ son kullanım tarihi öncesi_ 'buraya' ne yapmaya geldiysek onu yapmak ve ben yaptım diyebilmek gibidir;
işte hayatımıza kattığımız güzel şeylerin bize dokunduğunda bir daha ölmediğini gibidir bu...


Bilginin en hızlı ve en kolay ulaşıldığı, iç konuşmaların sözcüklere yansıdığı bir alemden çıkıp, amacı sürdürülebilir iyi bir yaşam için bir gelecek düşü olan ve hayatlarında fark yaratmayı amaçlayan, yaptığı ve yaşadığı her anı onurlandıran, sonuçları için katlanılan zorunlu uğraşların yarığından, istekli uğraşları için sızma çabası gösterenlere, saygılar..

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön