View Single Post
Eski 24-02-2011, 08:32   #21
mtugrul33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Sn.Farukmagat,
1--0,5 lik siyah naylonu oluk malzemesi olarak kullandım.A lar arasında kaynattığım demirlere çivi ile diktim.Ancak sulamalarla birlikte oluk içi ağırlğının artmasıyla oluklarda sarkmalar oluştu.Bunun üzerine oluk naylonunu A lar arasına kaynattığım demirlere sera ipleriyle bağladım ve sorun şimdilik çözüldü.Hasat sonunda ise oluk naylonlarınıdeğiştirip plastik çıtalarla demirlere tutturacağım.Aynı zamanda kullandığım rerlit ve torfa ilaveten yanmış çıftlik gübresi de ekleyeceğim.
2--A tipi sistem 2x2x2 şeklinde bir eşkenar üçgen olarak kaynatıldı.A lar arasındaki mesafeler ise oluklarda sarkma lar olmasın diye 1,5 m.olarak düşünüldü.
3-- İki kat arası mesafe ise 40 cm.olarak düşünüldü.Eşkenar üçgen olması nedeniyle drenajda akan fazla sular alt katları fazla etkilemiyor.****** bunları borularlada drene edebilirsiniz.
4--Her gün sabah saat07.00-08.00 aralığında besin eriyiği kullanarak sulama yapıyorum.Mart ayısonundan itibarense günlük iki hatta üç sulamaya da geçilebilir.

Umarım yardımcı olmuşumdur.Aklınıza takılan konularda formdaki tüm arkadaşlarla bilgilerimizi paylaşmaktan onur duyarım.Saygılarımla

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön