View Single Post
Eski 21-02-2011, 20:07   #20
acemifüsun
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Sn. yaşar kaptan kalamar ve ahtapot pişirme ile ilgili çok önemli bilgiler vermişsiniz, teşekkürler. Tatlı suyun olumsuz etkisini bilmiyordum, gerçekten önemli. Deniz ürünlerinde pişirme süresi uzadıkça , sertleştiğini biliyorum. Kalamarın marinesinde , şekerle ovduktan sonra köpüklerini tuzlu su ile şöyle bir yıkacağım. Kalamarı kızgın yağa atınca en fazla 3 dakika tuttarım, hafif pembeleşince hemen çıkarırım, yoksa sertleşir.
Ahtapot salatasını da çok severiz, fakat dediğiniz gibi güveci harika olur. Güveci bir de ocaktan almadan az önce üstüne kaşar rendesi ilave edip deneyin

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön