View Single Post
Eski 17-02-2011, 16:13   #12
aktifkarbon
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-12-2010
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 2
Kadir Beyin o doktora tezini biliyorum. ilk okuduğum yayınlardan biri de o idi. O sıralarda aktif karbonun ne olduğunu ve önemini bilen yoktu. sanırım 80 lerin ortası idi.
Ben de bu konuya merak salınca 15 sene araştırma ve finans peşinde koşmuştum. Kurduğum o tesiste ürün kalitesini ve çalışmayı aynı bölümden Enver KÜÇÜKGÜL hocamız denetliyordu. Sanırım kendisini tanırsınız zor beğenen, titiz, prensipli nin ötesinde zor biridir(kendisini çok severim) ama o bile çalışmalarımızı ve ürün kalitemizi çok beğenmişti. O aralar istanbul İSKİ de yapılan kalite değerlendirmelerinde ise yurtdışındaki ürünlerle yarışmanın ötesinde bir kalite olarak görülen ürünümüzü sayısız düşmanlıklardan dolayı üretemez hale geldik. Ama mücadele devam ediyor ER YA DA GEÇ BAŞARACAĞIZ.
Dünyada artan taleplere hindistan cevizi kabuğu yeterli gelemiyor.Biz odun kömüründen yapılan toz aktif karbon üretiminde kalite bakımından tabelaları patlatmıştık. Ama fiskobirlik gibi bir fındığı yöneten organizasyondan fındık kabuğunu neredeyse aktif karbon fiyatına alabilmemizden dolayı fındık kabuğunu gündemimize bile almadık, alamadık.

Şu anda da aktif karbon tedariği %100 yurt dışına bağımlı.
Ama şimdilik...engelleri kırıp tekrar üretime geçeceğiz.

aktifkarbon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön