View Single Post
Eski 17-02-2011, 09:33   #55
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi livadi Mesajı Göster
Benim ekşi maya denemelerim 2. günü zor buluyor.
Şöyle ki; daha 2. günün sonunda köpük köpük oluyor, bekletmeye ve un, su ilavesine devam ettiğimde kötü kokmaya başlıyor.Ancak bahsi geçen şekilde un ve su ayrılmıyor.
Ben mayalanmayı çavdar unu ile başlattım, ikinci gün tam buğday unu ekledim ve kavanozun kapağını kapalı tutuyorum.Kavanozum mutfakta duruyor.Yani ılık bir ortam.
Acaba nerde yanlış yapıyorum, bir fikriniz var mı?
Mutfağınız muhtemelen, maya için gerekli olan en iyi şarta sahip. )
Daha ikinci günde köpürüyorsa ve bu köpüklerde kötü bir koku ve renk yoksa bence mayanızın acelesinden başka bişeyi yok.. Köpürdüğü anda o maya ile bir miktar hamur yoğurup, kabarmasını bekleyin bakalım.

Sonucu merakla bekliyorumm.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön