View Single Post
Eski 15-02-2011, 13:22   #28
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seazone Mesajı Göster
Sayın Sarıcan merhaba,

İlk önce pistonların içine almış olduğunuz benzin karışımlı hava yani içinde oksijen bulunan hava oksijen olmazsa yanma olmayacaktır. Bu oksijen atomuna yüksek gerilim uyguladığınızda O2 ayrılır ve yanlız kalan O diğer O2 atamuna çekilerek O3 oluşturur yani ozon meydana gelir. Burada İçinde metan olması ya da başka herhangi bir hava karışımının olması orda karbondioksite dönüşüm olur o3 olmaz diyemezsiniz. Buradaki konu sizin ufaçık bir buji ateşlemesinde oluşturacağınız ozon miktarı bu miktar hiç konuşmaya gerek olmayacak kadar az. İşin diğer sıkıntısı O3 kesinlikle ısıya uygun değil hemen O2 ye döner buradada ısı olduğu için oluşan ozon hemen O2 ye dönüşecektir.

Gelelim enfeksiyon olduğunuzda kullandığınız su kesinlikle gargara yapılması uygundur.

Ama bilgim dahilinde hayatta kullanmanız taraftarı değilim ozonlu suyun içilmesi hakkında vucudumuzda bulunan serbest radikalleri fazla oksijen vererek oksitliyeceğinizin kanısındayım. Lütfen araştırmadan kullanmayın. Serbest radikallerin oksitlenmesi iyi sonuçlar doğurmayan hastalıkların zincirlemesini oluşturur.
Sn. Seazone,

Ben benzin-hava karışımı dedim, oksijen yok demedim ki. Forum ortamında kimya dersi anlatır gibi havanın bileşenlerinden bahsetmek istemedim. İlgilenenler için havanın bileşenleri aşağıdadır.

Nitrojen (Azot) N2:%78,084
Oksijen O2:%20,946
Argon Ar:% 0,930
Karbondioksit CO2:% 0,034

Ayrıca ben yanma odasındaki oluşumu sebep sonuç ilişkisi olarak anlatmaya çalıştım. Yani direkt hava üflerseniz sonuçta oluşan gaz ozondur, benzin-hava karışımı üflerseniz oluşan gazın yoğunluğu karbondioksit olduğu için karbondioksit alırsınız dedim. Yoksa yanmanın kimyasal formulünü yazmak gibi bir niyetim yoktu. Yoksa oturup organik kimya bilgilerimi yenileyip benzinin kimyasal formülü artı oksijen ve bu kimyasal reaksiyonun bir aktivatör (Buji kıvılcımı) ile başlayıp sonuçta şu şu bileşenler ortaya çıkar gibi bir şeyler anlatmam lazımdı.

Kıvılcımın çaktığı anda yanma O2 oksijenin etkisiyle mi başlar, yoksa önce O3 oluşur sonra yanmayı o mu başlatır bilemem ama 30-40 derecede bile hemen bozunan O3 ozon gazı yanma odasında saliseler içinde oluşan 1000 derece sıcaklıkta nasıl oluşur ya da dayanır bilemem. Burada önemli olan egzostan çıkan gazın ozon olup olmadığı sanırım.

Diğerini tartışmak bu başlıkta fazla olur. Ama youtube' da evde ozon üretmeye çalışılan denemelerde buji ile yapılan sistemler var. Burada soruyu yanma odasında ozon oluşur mu? diye sormak belki gereksizdi. Belki Sn. akınselcuk' un endüksiyon bobini ile yaptığı devrede, kıvılcım atlatmak için direkt olarak bujilerden faydalanabilir miyiz? diye sormak gerekirdi. Yoksa bunca arabanın trafiğe çıkmasından kimse şikayetçi olmaz, tersine herkes egzos gazı havayı temizliyormuş diye sevinirdi.

http://www.youtube.com/watch?v=wJ-MT...eature=related

Ozonlu suyu gargara ve içmeye gelince, ozonterapi ile ilgili yaptığım araştırmalarda ozon uygulama yöntemlerinden biride ağızdan veya rektal yoldan ozonlu sıvı (ozonlu su veya yağ) uygulaması olduğunu görünce içmekte bir sakınca görmedim. Olaya ilaç mantığı ile yaklaşır ve ilaç gibi kullanırsanız hiç bir şey olmaz. Ben altı yıldır kanserle iç içe yaşıyorum. Bu yüzden sağlık konusunda biraz titizimdir. Bu yüzden yine de herkesin doktoruna danışarak karar vermesini öneririm.


Düzenleyen Sarıcan : 15-02-2011 saat 18:52
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön