View Single Post
Eski 14-02-2011, 21:39   #22
Kudret Tezel
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Merhaba sevgili arkadaşlar,bu konu hakkında herhangi birşey yazmayı düşünmüyordum ama sayın sarıcan arkadaşımızın ve sayın akınselcuk arkadaşımızın yazdıklarından sonra hala yazmamanında yanlış anlaşılacağı kanaatine vardım ve birkaç şeyde ben yazayım dedim.
Elektrik benim mesleğim biliyorsunuz. Yaptığım işler dolayısı ile yüksek gerilimle çok uğraştım 80-100 bin voltluk elektrostatik toz veya floc kaplamalarla ilgili tecrübelerim var.
Bu ünitelerin imalatı yaptım.
Birgün sarıcan arkadaşımız ozon cihazına ihtiyacı olduğunu söyleyince ben sana küçük bir ozon ünütesi yaparım dedim. ve birsüre sonra sevgili sarıcanın dilinden kurtulmak için bir ünüte yapmak zorunda kaldım.Sağolsun forumda bundan bahsetti sonra sevgili envor arkadaşımız doku kültürü çalışmalarında kullanmak üzere talepte bulundu. Birtanede ona yaptım. butürlü cihazlar internette çok benim yaptıklarımda onlardan çok değişik birşey değil.ancak sevgili akınselcuk un dediği gibi daha önceden elektronik imalat, makina imalatı gibi vs işlerle uğraştığım için alet yapmaktaki pratiğim biraz amatörlüğün dışındadır. Ne olursa olsun birşeyi fabrikasyon nitelikte yapmak isterim.En küçük bir elektronik devreyi bile mutlaka bir film teknolojisi, bir fotoğraf teknolojisi, bir serigrafi teknolojisi kullanarak yaparım zira bundan zevk alırım. Yani yaptıklarıma fabrikasyon bir yapı niteliği kazandırmayı severim. Taktir edersinizki birşeyden çok yapmak kolaydır.ama amatörce birer birer yapıldığında bazı zorluklar doğmasıda çok doğaldır. Elimden geldiği kadar gerek montaj gerek kalite olarak iyisini yapmaya çalışıyorum
Teorik olarak söylenenler doğrudur. Ozon yüksekgerilim deşarjından elde edilir. Deşarjın gerçekleştirildiği bölüm korona veya ozon reaktörü diye anılıyor. Yapımı teorik olarak çok basit olmakla birllikte yüksek gerilim yalıtımı, elektrot kalitesi ve harcadığı güç açısından önem taşır. Ozonu elde etmek önemlidir ama bunun devamlılığıda çok önemlidir. Elde edilen ozon miktarı harcanan güce bağlıdır ama aynı güçte 2 sistemden biri az biri çok ozon üretir olması cihazın randımanı ile alakalıdır. Velhasıl söylenenler doğru . Ozon elektrik deşarjından elde edilir, ama kullanılabilir bir seviyede ozon elde etmek samimiyetime inanın okadar kolay değildir. Deniyecek arkadaşlara başarılar dilerim aman dikkat.... Çarpılmayınız.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön