View Single Post
Eski 12-02-2011, 00:48   #4
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Bir akvaryum hava motoru alıyoruz. Kuvvetli büyük bir şey. Debisi yüksek.

Bir de delikli metal bir plaka buluyoruz. Bir çok şey olabilir. Hayal gücünüze kalmış. Bu delikli levhayı iki şişenin toplam boyuna yakın bir ölçüde kesiyoruz. Bizim şişelerin çapından daha küçük başka bir şişeyi kullanarak bu levhayı silindir yapıyoruz. İki kenarına lastik veya strafordan parçacıklar tutturup pet şişenin içine düzgün oturmasını sağlıyoruz. Silgi olabilir bir kenarının üç noktasına eşit açılarla tutturursak petin içinde düzgün durur.

Bir de metal çubuk temin ediyoruz. bu çubuğu da bu silindir yaptığımız metalin tam ortasında duracak şekilde oturtuyoruz. Burada dikkat edilecek şey dış metalle içteki çubuğun her noktası eşit uzaklıkta olmalı ama bu uzaklığın ne kadar olacağını önceden denemeler yaparak belirliyoruz. Yoksa kıvılcım oluşturamayız.

Cihazı canlı yaparaken bu uzaklık ortaya çıkacak.

Pet şişelerimizin içine metallerimizi yerleştirdikten sonra tabanlarından bir birine geçiriyoruz. metalleri içte kalan şişeye tutturup diğer şişeye sadece kapak muamelesi yaparsak işler biraz kolaylaşır. Zira kablo bağlantılarını da şişeleri geçirmeden önce yapmış olmalıyız.

Kule başından gelen yüksek voltajı içteki çubuğa düzgünce bağlıyoruz. Bobinin eksi (vidalı uclardan biri) ucunuda dıştaki metale güzelce bağlıyoruz.

Akvaryum motorunun havasını petin bir ucundaki kapaktan sıkı geçme bir delik yardımıyla içeriye veriyoruz. Diğer uçtan gene sıkı geçme bir hortumla da ozon gazımızı kullanbilmek için çıkış veriyoruz.

Trafoya elektrik verdiğimizde iç ve dış metaller arasında kıvılcımlar oluşmalı ve bu kıvılcımlar ozon gazını oluşturmalı. Bir uçtan giren hava diğer uçtan ozon gazını hortuma sevk etmeli.

Trafo gücü gibi bazı detayları canlı imalata başladığımızda tespit edeceğiz.

Eklenen Resimler
 
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön