View Single Post
Eski 11-02-2011, 12:08   #14
hendi
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 13
Tavşan Gübresi

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Konuya biraz daha açıklık getirmem faydalı olacak.

Tavşan beslemeye ilk önce hobi amaçlı olarak başladım.Zamanla tavşanlar konusunda bilgilerim arttı. Sayıları artınca ve eş dosttan, bazı petshoplardan tavşan vermem konusunda talep gelmeye başlayınca bende onlar için eviminiz terasında özel bir mini çiftlik yaptım.Şu anda 15 yetişkin tavşan ve bunların 21 tane yavrusundan oluşan evimizin terasında mini tavşan çiftliğim var.

Ama bu süreçler içinde gübreleri hep çöpe gitti.Bende insanlar artık herşeyin doğalını organik olanını istiyor.Suni ve yapay şeylerden kaçıyor acaba tavşanlarımın gübresini değerlendirebilir miyim, sonuçta doğal bir gübre olduğu için bana ekonomik bir katkı sağlar mı?Satılabilirliği ve pazarı var mı?Oluşturulabilir mi?Nasıl hazırlanmalı ve kullanıma hazır hale gelmeli gibi konuları araştırmaya ve bilen kişilere sormaya karar verdim.Sonuçta kaybedecek bir şeyim yok aksine değerlendiremesem bile bilgilenmiş olacağım.

Şimdilik mini tavşan çiftliğim bir arazi üzerinde olmadığı için elde edeceğim gübreleri bahçede değerlendirme imkanım yok.En azından Ankara Kızılcahamamda Güneysaray köyünde babamın 4 dönüm üzüm bağı var.Orda bazılarına uygulayabilir, profesyonelce olmasada fayda/ zarar sonuçlarını görebilirim.

Sizlerde tavşan gübresinin hazırlanması,kullanımı,içeriği,ekonomik değeri,küçük çaptada olsa kimlere nasıl satılabilir,fayda ve olası zararları konusunda bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız benim için çok faydalı olacaktır.

Saygılarımla,
Murat Alagöz
Mini Tavşan Çiftliği
Lop Tavşan | Tavşanlar hakkında herşey


Düzenleyen hendi : 06-01-2012 saat 14:23
hendi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön