View Single Post
Eski 11-02-2011, 09:34   #12
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Bir canlının atığı başka canlıya besin kaynağıdır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hendi Mesajı Göster
Ankarada mini bir tavşan çiftliğim var.Tavşanlarımın gübresini değerlendirmek istiyorum.Bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mı?

konularla ilgili görüş,bilgi ve tavsiyelerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Saygılarımla,
Murat Alagöz / Ankara
Mini tavşan Çiftliği
Arkadaşlar Dışkılar genelde canlının almış olduğu besinleri tamamen sindiremediklerinden, birer organik madde debolarıdır, aynı zamanda o canlının sindirim sistemindeki sindirime yardımcı organizmalarla doludur.

Doğada ki organik maddenin döngüsü devamı sırasında bir canlının dışkısı başka bir canlıya besin maddesi durumundadır, bu durum içersinde üretim biçimi oluşturursak kaynak kullanımında ekonomi sağlamış oluruz.

hendi arkadaşımızın mini çiftliğine model bir proje içinde bu sorun çözülebilir görüşündeyim, arkadaşımız açıklamalarında tavşan yetiştiriciliği yaptığını ve bu canlıların artan dışkılarının değerlendirme konusunda sorun yaşadığını belirterek, bizlerden görüş bildirdirmemizi istemesi paylaşımlar adına sevindirici bir oluşum.

Görüşümü destekliyecek bir bilgi arkadaşımız ortaya koymamış olsada arkadaşımızın bu mini çiftliğindeki arazi veya komşudaki toprak parçasında tavşanları için beslenmelerini sağlıyacak sebzelerin yetiştirilmelerine kaynaklık edecek bu gübrenin işlenerek sebze yetiştirerek tavaşanlarının beslenmesinde kullanılabilir.

Arkadaşımız çiftliğinin besicilik bölümünün kendi imkanlarıyla sağlandığı bir işletme durumuna gelecektir, besiciliğin tarımsal bölümünü kendi uğraşıları içinde zaman bulup yapabiliyorsa besiciliğin monotonluğunuda giderebilir, şayet kendi işlerinden zaman bulamıyorsa, yakınlarından bir kimseyi bu işe memur ederek istidamını sağlıyarak, bu mini çiftliği daha rantabıl duruma geçirecektir.

Bu konu üzerindeki detaylar tam olarak bilindiğinde ayrıntılar üzerinde değişik yorumlarla konu daha gerçekçi bir oluşum ortaya konulabilir.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön