View Single Post
Eski 10-02-2011, 18:48   #3
menekşecibaba
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Çiçek Türleri ve Renkleri

Afrika menekşelerinde bazı temel benzerlikler olsada temel de mavi çiçekli olanlar daha güçlü yavrular elde etmek için kullanılır. İlk amaç daha fazla renk çeşitliliği getirmekti. Şarap-kırmızılar, beyazlar ve pembeler Alman araştırıcılar tarafından bulundu. Bu renk çeşitlerini bizim heritatge 1930 ve 1940 Amerikan hybridizers çalışmaları takip etti. Mercan pembe ve mercan kırmızısı eklendi. Son keşfedilen renk sarı olmuştur. Uzun yıllar boyunca yapılan çalışmalarla mor-çeşitleri, şarap, bordo ve pembe sarı ve gerçek kırmızı çiçekleri içerecek şekilde genişletmiş oldu. Nolan Blansit ilk gerçek sarı yı tanıttı . Hala renk olarak, sarı bulmak zordur.

renk yelpazesine ek olarak, hybridizers da çok renkli çiçek türleri geldi, zıt renkler, çizgili ve benekli dantel kenarlı. Diğer özellikleri Çiçekyaprak sayısı, çiçek sayısı, çiçek büyüklüğü şeklinde, vb içerir.

Yaprak çeşitleri ve çok renklilik

Yaprak tipi de hybridizers çalışmalarıyla çeşitlenmiştir. Hybridizers örneğin kırmızı sırtları ile yoğun koyu yeşil yapraklar gibi. Büyük yapraklarda, çok renklilik geliştirilmesi oldu. Yeşil yaprak yerine beyaz, pembe veya başka zıt renkli lekeler . Birçok ev bitkisinde alacalı çeşit doğada vardır. Afrika menekşesi uzun bir süredir bunların arasında değildi. Bazı bebek bitkilerde ancak zaman zaman kararsızlık gösterdi . "White Pride" adlı bir yaşlı anne Bayan Tommie Lou Oden yeni alacalı yaprak bebek bulunca süpriz yaşadı. Bayan Oden birçok nesiller boyunca bunun yayılmasına vesile oldu.. Sonuçta Amerika African Violet Society ile tescil edilmiştir ve adlandırılmış, Adı "Tommie Lou" dir.
çok renkliliğin daha az sıklıkta görülen diğer iki türü vardır. Bir beyaz nokta ve yapraklarda sıçramalar bir mozaik görüntüsü sık sık "Lillian Jarrett" renklilik olarak adlandırılan mozaik çok renklilik. Diğerine taç renklilik denir. Bir taç-alacalı bitki kenarına giderek koyu yeşil yaprakları ile çevrili bir ya da açık renkli beyaz merkezi taç vardır. Genç yaprakların yeşil olması daha sonra yaşlandıkça yaprakların dış satırlara ilerleme gibi.

Büyüklüğü ve Bitkiler Türleri

Hybridizers da firar büyüme bize bitkileri ve bitkilerin farklı boyutlarda getirdi. yabani türlerin bazıları daha küçük bir boyuta sahiptir. Yarı minyatür minyatür Afrika menekşesi çeşitleri geldi melezleme ile. Onlar birkaç standartlar tarafından işgal edilen yerde çok sayıda küçük bitkiler sığabilecek kadar sınırlı alana sahip yetiştiricileri için büyük bir nimet olmuştur. Onlarda kısa çiçek ya da güzellik değişmez. küçük bitkiler çiçeklenme tipi ve renk aralığını standartlara eşittir.

Chimeralar
Sonunda, Afrika menekşesi çiçekleri muhteşem bir çığır yaşadı. Bu sevinç ve şaşkınlık uyandıran türde daha fazla fırıldak çizgililer vardır. Kimeralar hibridizasyon ve yayılma süreçlerinde genetik freaks vardır. Bazen bir chimera hybridizer tarafından tohumdan yetiştirilen küçük bir bitki olarak yukarı dönecek. Aynı zamanda yaprak yayılma şeklinde yetiştirilen bitkilerin yeni bebek toplu bir spor olarak açmak olabilir.Ancak, Afrika menekşesi çeşitleri arasında onların varlığını hala hybridizer çalışmalarının ürünüdür.
Copyright © Kanada 2010 African Violet Society

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön