View Single Post
Eski 10-02-2011, 14:30   #23
delphin7
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AgacSevdalisi Mesajı Göster
arkadaşlar bizim kayserinin yahyalı ilçesinin aladağlar milli parkında 1995 yıllarında aksu ormanlarında bir arkadaşım ve yanındakiler yerel ismiyle öşşek dediğimiz bir dağ kedisi vurmuşlar. Anlattığına göre dağ kedisi bubnları görünce üzerlerine saldırmış aşağı yukarı 14-15 metre mesafeden üzerlerine uçmuş ve vahşi kediyi havada vurmuşlar. Ben resmini gördüm boyu tahminen 2 metre civarında, rengi siyah. gerçekten çok korkunç görünüyordu. Arkadaşın boyu 1.90 yanında resim çektirmiş boyunu ordan tahmin ediyorum. Allah bu kediyle insanı tedbirsiz bir şekilde karşılaştırmasın paramparça eder.
kusura bakmayin., yanlis anlamayin size demiyorum. sözüm vuranlara. burada paylastiginiz icnde tesekkürler. Haberimiz oldu.

Bu cahil cühela anadoluda nadide canli birakmadi yok etti ey güzel Allahim, bu kadar bilincsiz bilgisiz insan bu memlekette nasil yetisti insanin akli sirri ermiyor. Arkadasiniz anadolunun bir nadide hayvaninda böylece yok etmis. Hep bu vuranlarin böyle bir anlatimlari vardir. Iste bana saldirdi bizi yiyeycekti, bize ters bakti, hirladi, , tam bize saldiriyordu, beni begenmedi .)

ya nerden baslasak ki yanlisliklarini saymaya bir iki degilki. ;

1- bu adamlarin miliparkda silahla ne isi var birkere. mp da hertürlü avlanmak ve silah tasimak suc.yani adamlar kacak olarak milipark sahasinda avlaniyor.av ladiklarida belki nesli yok olan **** yok olmakda olan bir memli.(ama neslin yok edilmesi. koruma gibi kelimelerin manasini hayatinda duymayan bir insan icin ne anlam ifade edebilir ki!)

2- hicbir yirtici hayvanin avi insan degildir. kainatin düzeninde onun avlayacagi hayvanlar vardir otcul veya kemiriciler.onlari birakip cok tehlikeli gördügü insanin yanina bile yaklasmaz, Hele anadoluda asla!

3- hicbir canli anadolu gibi yüzyillarca bircok canlinin( anadolu leopari, cizgili sirtlan, hazar kaplani, alageyik, yaban koyunu bazilari) bu odun kafalar ve cahil bilincsiz kisiler yüzünden yok edildigi bir cografyada durup dururken insana saldirmaz. yaban hayvanlarinin hemen hemen tamami özellikle bu cografyada Insanlardan inanilmaz sekilde ürkerler. cünkü nesilden nesille insanlarin cok tehliklei oldugu yavrularin iletilmistir. eger anadoluda fil **** dinazor simdi yasamis olsa idi bu canavar ruhlu insanlardan yine korkardi

4- durup dururken saldirmak insanlara mahsusdur,. hayvan ihtiyaci icin avini öldürür. durup duruken kendisinin hayatini tehlkeye atmaz. insan bile kendi yavrusun korur **** evine istemedigi kimseyi sokmaz haneye tecavüz denir yahu. Hayvanda kendi lisani ile benim yuvama yasadigim alani tehdit etmyeyen diyordur kendi lisani ile. yoksa delimi durup dururken insana saldirsin. Ölecegini kesin biliyor!

5- ancak ya yavrulari yakininda **** yuvasinin yakininda kendisini savunmak iicin tehdit eder. onu köpek kedide yapiyor. vuruyormuyuz yok!

böyle uzar gider..Devir vurup yok etme zamani degil koruma kollama zamani arkadaslar bilncli olalim kendimizi yetistirelim, eski hurafe, hikaye ve masallarla dolu bos kafalari bilgi ve ilmle dolduralim. bilmiyorsak ögrenelim. hele bu ilim ve internet caginda!ayip yahu

Arkadaslar bircok muhtesem canlimiz, iste bu kafalar yüzünden yok edildi. simdi bu adamlar dogruyu anlatip ikna etmeye edilirde. bu yok edilen canlilari geriye kim getirecek.Bu memlekette daha düne kadar anadolu leopari vardi iste bu zihniyet yüzünden son bireyine kadar yok edildi. ki en önemli avi yaban domuzlariydi. onlarin sayisini dengede tutuyordu, anadolu leoparinin, sirtlanin ösek yani vasagin, kurtun cogu yerde yok edilmesi ile yaban domuzu sayisi patlama yapti, miletin bagini bahcesini tarlasina talan etti heryerde ciftcilerimiz milyonlarca lira zarara ugramasina sebiyet verdi. iste kainatin düzeninin anlamaz isen, iste böyle sonuclar asebebiyet verirsin. Hem bu nesilere hem gelecek nesilere seni lanetle anar!

tekrar ediyorum devir yok etme degil canlilarimizi, nadide varliklarimizi memelilerimizi, kuslarimizi, agacimizi, ormanimizi koruma kollama zamani. eski nesillerin yaptigi hata ve yanlislari düzeltme dogru yola koyma zamani. Hele bu ilim ve internet caginda.

Not: agac sevdalisi bu fotografi internete koyma imkaniniz varmi ? ozaman tam ne oldugu ortay cikar vasak mi anadolu leoparimi .Cok önemli bir kayit. ayrica size saldirmaz korkmayin. kimin kime saldirdigi, kimin ödürdügü zaten belli olmus, belki hayan insanlari görünce kedi gibi hirlayip gelmeyin uzaklasin diye uyarmistir, ki evcil ev kedisi bile yapar kedigillere özgü bir davranis, diger tüm canlarinda yaptigi gibi. ama bunu anliyacak kafa nerede. hayati boyunca silahiyla yok etmekten baska bir zihniyeti olmayan bir insan tabii ki gördügü yerde öldürcektir. ona nadide bir canli oldugu, korunmasi gerektigi ögretilseydi vururmuydu? Tabii ki HAYIR,
saldirir yapar gibi yapsa bile. Ki ben saldircagina kesinlikle inanmiyorum. diger kedigiler gibi hirlayip pusmustur en fazla. Silahin havaya atesler ürkütüp kacirabilirdi. ama gaye vurmak yok etme olunca. Simdi geriye bakin cansiz bir resminden baska hicbirsey kalmamis. cok yazik

delphin7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön