View Single Post
Eski 08-02-2011, 13:33   #32
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Özellikle kalın kabuklu ekmeklerde fırından çıkarılıp ekmek tahtasının üzerine alınıp pamuklu, vb. bir bezle örtülmesi kabuğun daha yumuşak olmasını ve içinin hamur kalmamasına yardımcı oluyor.

Tuz miktarının biraz artırılması ekmeğin tadını oldukça değiştiriyor. (Kendimize az tuzlu yaparım. Misafire yapacaksam tuz miktarını artırırım. İkisi arasında çok fark oluyor)

Özellikle ekşi mayalı ekmeği (piştikten hemen sonra yenmeyecekse) dilimleyip fırında, tavada veya küzine üstünde ısıtarak tüketirim.

Ekmek taşı hakkında burada güzel bilgiler var.

Pişirme hakkında sitede bilgi olabilir. (Bilgiye erişmek için üye olmayı zorunlu kılan sitelere üye olmuyorum.)

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön