Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm
....kuzinede pişirirdim. Mis gibi kokan ekmek küzineden çıkınca
Ev yapımı yoğurt suyunu (süzme yoğurtdan çıkan suyu) 1 ölçü yoğurt suyu, 2 ölçü su olacak şekilde hamur yapımında kullanabilirsiniz. Herkesin damak zevkine uymayabilir ama benim hoşlandığım bir tatdır.
|
Kuzine lafı duyunca hayıflanıyorum, ah yerim olsa da kursam diye. Elektrikli fırında ekmek pişirirken tadını güzelleştirme metodları var mı? Döküm tencere, güveç kabında pişirmek,... gibi. Sanırım bir yerde fotoğrafını görmüştüm, fırın için yapılmış özel taş plakalar varmış. Fırına odun külü mü koysam diye bile düşünüyorum
Yoğurt suyunu ben de hamur işlerinde kullanıyorum, çok güzel kabartıyor.