View Single Post
Eski 04-02-2011, 20:37   #11
Suna
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-08-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 388
Ben maş ı karaçorba da kullanıyorum. karaçorba malatya yöresine ait diye biliyorum.

kurufasulye
nohut
aşurelik buğday
maş
küçük kara nohut

hepsini karıştırıp suyla 1 taşım kaynatıyorum sabaha kadar bekletiyorum.
sonra yumuşayana kadar kaynatıyorum.

üstüne bol miktarda incecik doğranmış kuru soğanı kızartıp kırmızı biber , salça ve kavurma ilave ediyorum.
turşu veya kurusoğan eşliğinde afiyetle yiyoruz.
su miktarı çorbadan daha koyu oluyor kuru fasulye veya yeşil mercimek yemeği gibi.

Suna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön