View Single Post
Eski 03-02-2011, 11:59   #1
simal
Ağaçsever
 
simal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 45
Haşhaşlı Tatlı

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı haşhaş (ben biraz daha fazla koyuyorum)
1 paket kabartma tozu
-----------------------------------------------
Şurubu
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
birkaç damla limon
-------------------------------------
üstü için
krem şanti ,eti burçak klasik bisküvi
-----------------------------------------

ilk malzemelerle kek yapılır 180-190 derece fırında pişirilir ve soğumaya bırakılır.(pişirilirken fırının önce altı çalıştırılır kek pişeceğine yakın üstte çalıştırılırsa güzel oluyor)

şurup hazırlanır kek soğuk şurup sıcakken üzerine dökülür.

şurubunu iyice emen ve soğuyan tatlının üzerine krem şanti sürülür
onun üzerinede un haline getirilen bisküviler serpilir servis yapılır. isteyen bisküvi yerine kivi dilimleriylede süsleyebilir.

simal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön