View Single Post
Eski 02-02-2011, 11:56   #47
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Name: Fotoğraf-0020.jpg%0AViews: 9%0ASize: 63.jpg

Fotoğraftan görülebildiği kadarıyla, en alttaki büyük kırmızı çember içerisinde görülen bir hata var. Teli ağacın ana gövdesine sararak başlasaydınız, dalın başladığı yere baskı yapmadan, arka-sola uzanan dalınızı şekillendirebilirdiniz.

Diğer dairelerin içerisinde görülen ise tellerin dallara çok gevşek sarıldığı. Bu şekilde sarılan tellerde dal üzerinde eşit kuvvet oluşmadığı için, dala değen yerde aşırı baskı oluşuyor ve dalın gidişatını/ yönünü değiştirebileceğiniz noktalar azalıyor.

Tellemede dalları tel ile aşırı sıkmamak lazım ama tel tüm boyunca ağaca temas etmeli.

Şekil ile de zirveyi daha çok öne, zirvenin altındaki sağa doğru olan dalı da daha çok aşağı bükebilirdiniz diye düşünüyorum.

Ayrıca saksılma konusunda da bir öneride bulunmak istiyorum. Bu ağacı bonsai saksısına alırken saksının soluna yerleştireceğiniz için, soldaki kökleri budayacaksınız. Ağaç sağ taraftaki köklere daha çok ihtiyaç duyacak. Buna hazırlık olarak elekte tutarken de saksı değişimlerinde ağacı saksının soluna doğru yerleştirseydiniz, sağ tarafta halihazırda daha çok kök bulunmuş olacaktı. Bu çalışma ile ilgili planınız ne bilmliyorum fakat bunun da aklınızda bulunmasında fayda var diye düşünüyorum.

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön