View Single Post
Eski 01-02-2011, 18:08   #11
Jezebel
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Sevgili Elçin hanıma teşekkürlerimle


"Streptocarpus tohumları çok incedir. Paketteki torbacık içinde 50 den fazla tohum olmasına rağmen (genellikle paketlerimizde 80 üzeri tohum oluyor) bir tutam toz varmış gibi görünecektir. Çimlendirme kabına bir miktar iyi kalite çimlendirme torfu koyun, bunu sulayın ve fazla suyun akmasını sağlayın. tohum torbasını dikkatli bir şekilde açın. Beyaz bir kağıdı V şeklinde katladıktan sonra, tohumu içine koyup hafif hafif vurarak ekim yapmak kolay olabilir. Tohumların üzerine birşey koymayın.
Çimlendirme kabının üzerini cam veya PE film ile kaplayın. Ilık ve aydınlık bir yere koyun, 20 derece sıcaklık mükemmel olacaktır. Propagator (sanırım ısıtıcılı çimlendirme kapları) varsa tohumun istediği çevresel koşulları sağlamak için ideal olacaktır. Propagator nemi yüksek ve ortamı doğru sıcaklıkta sabit tutacaktır. Hiç bir şekilde kompostu kurutmayın. Her gün hafifçe spreylemek iyi olur.
10-14 gün sonra ilk yapraklar görünmeye başlar. Fidecikler birkaç milimetre büyüklüğüne ulaşıncaya kadar kabı kapalı tutun, sonra da bu örtüyü kademeli olarak birkaç günde kaldırın ki tamamen açıldığında normal atmosfer koşullarına alışmış olsunlar.
Fidecikler 5 mm olunca cocopeat bazlı kompost doldurulmuş küçük saksılara şaşırtın. Alternatif olarak bitki birkaç santim olunca saksıya aktarışmak üzere jiffy'lerden de kullanabilirsin. Baharda dikildikten sonra 6 ay içinde çiçek açarlar."

Metnin ana fikrini anlamıştım, ama V-şeklindeki beyaz kağıt nasıl olacak anlamamıştım.
Umarım bizden sonra da tohumdan Streptocarpus yetiştireceklere faydası dokunur.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön