View Single Post
Eski 01-02-2011, 10:51   #15
yigit666
Ağaç Dostu
 
yigit666's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 544
soslu patlıcan kızartma
malzemeler
1 kilo kemer patlıcan
1 çay bardağı sirke
1 baş sarımsak
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 lt su
yapılışı: patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına önce dört parçaya,sonra enine bölüp kaynamakta olan tuzlu suda arasıra alt üst ederek ,dirice haşlayın (çatal batıyorsa tamam) daha sonra haşlanan patlıcanları bir süzgeçte üstüne tabak kapatarak iyice süzdürüp, una bulayıp kızgın yağda kızartın kağıt peçete üzerine kızartığınız patlıcanların fazla yağını alın . Diğer yanda sarımsakları havanda biraz tuz ile dövün ,sirke ile karıştırın.
servis tabağına kızartığnız patlıcan dilimlerini dizin.üzerine sirkeli sosu bir kaşık yardımıyla gezdirip sıcak servis yapın .


Düzenleyen yigit666 : 03-02-2011 saat 19:51 Neden: tarif düzenleme
yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön