Uzun zamandır duyar ama yapmaya hiç niyetlenmezdim. Nasıl olsa yemem diye...
Geçen gün, Ali'nin gönderdiği tohumlardan yetiştirdiğim acı biberlerin son ikisini bu iş için kullanmaya karar verdim. Biri kırmızı biri yeşil... 2 tane biberden reçel olur mu demeyin, maksat deneme olunca yapılır
Biberlerin çekirdeklerini çıkardım. Şef bıçağı, elinizi biberlere değdirmeden ince kıyım doğramayı sağladığı için, eldiven falan giymeme gerek kalmadı...
Yarım fincan su ekleyip pişirmeye başladım. Bir kaç kez daha su ekleyip iyice pişmelerini sağladım. Reçel olmasını sağlayacak kadar şeker ekledim ve indirmeye yakın biraz limon...
En minik boy cam kavanozların yarısını geçecek kadar reçel oldu. Dolaba kaldırdım. Ancak bu gece, "nasıl olmuş tadayım bakalım" durumuna geldim
Hiç ummadığım kadar iyi imiş
Az birşey denemenizi öneririm
Beğenirseniz daha çoğunu yapabilirsiniz...
Not: Fotoğraf daha sonra, daha çok biber bulunup yapıldı ve öyle eklendi...