View Single Post
Eski 26-01-2011, 14:37   #352
sheriff
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-01-2011
Şehir: düzce
Mesajlar: 7
Benim 5 adet Phalaenopsis cinsi orkidem var.Yaprakları ve kökleri oldukça sağlıklı gözüküyor.Bir kaç ay önce çiçekler döküldükten sonra dallarını 3.-4.boğumlardan budadım.Şu anda budadığım dallar dışında kökten yeni dallar geldi.

Bazı saksılarda 4 tane dalım var.Bu dallar kendi üzerinde de bir den fazla dal verdi ve hepsinde çok ufak tomurcuklar çıktı.Bu ana kadar herşey güzel gittiğini düşünürken tomurcuklar açamadan kuruyup sarardılar.

Bir yıldan fazla süredir orkide bakıyorum hiç sorun yaşamamıştım.Bir saksıda bu kadar fazla dal olması zararlı mı? Çalışma odamda bazen ısınmak için klimayı çalıştırıyorum bu ortamı kurutuyor olabilir mi?

Çiçekler plastik şeffaf saksılarda yapraklarının ağırlığından devriliyorlardı. Bu yüzden cam saksı aldım ve çiçekleri eski plastik saksılarından çıkarmadan bu saksıların içerisine koydum.Acaba bu durum köklerin hava akımını mı engelliyor?

Akşamla gündüz oda sıcaklığı arasında 10-12 derece farkediyor gündüz oda sıcaklığı20-24 derece iken geceleri 13-15 dereceye düşüyor. Bunlar sebep olabilir mi?Ve ya siz ne önerirsiniz?Kökler dışarı doğru büyüyor saksı değiştirme zamanı mı geldi ne yapmalıyım? Saygılar sunarım.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen sheriff : 03-02-2011 saat 19:40 Neden: yeni resimler ve sorular
sheriff Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön