View Single Post
Eski 25-01-2011, 14:36   #18
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Topraklı tarımda bilinçsizce fazla gübreyi toprağa atıp toprağı öldürmekle, topraksız tarımda sıvı besin geri dönüşünü toprağa salmakta hiç bir fark yoktur. Toprağa saldığınız her gübre artığı size yeraltı sularınızınve toprağınızın kirlenmesi olarak geri dönecektir. Bu yüzden geri dönüşümü EC ve pH kontrolü ile kontrol etmek zahmetine katlanın lütfen. Topraksız tarım bilinçli tarım olmalı ve doğayı kirletmemeli.

Sn. ibrahim doğan birde size özel mesajla gelen bilgiyi sanal ortamda paylaşırken biraz daha dikkatli olun. Bakalım ki Sn. akya telefonunun deklere edilmesini istiyor mu? Ya da sizinle özel sohbette konuştuğu bazı şeyleri. Mesajınızın hiç değilse telefon no kısmını silmenizi öneririm.

Sn. akçay, sizin seranızı çok beğenmiştim ama geri dönüşümü doğaya salma konusundaki önerinize katılmıyorum. Seranızda belkide tek eksik geri dönüşümü toplamak ve bir depoda gerekli ölçüm ve ayarları yaparak tekrar sisteme geri döndürmekti ama torba kanallarda bu işi nasıl yaparsınız bilemiyorum. Çünki teraziye alıp bir tarafa akıtmak sizin sistemde çok zor.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön