View Single Post
Eski 25-01-2011, 11:54   #25
bonsaisan
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Sevgili Tekin bey

Atölye Çalışmaları gerek mevsimsel gerekse de talepler doğrultusunda kısıtlı ama normal şekilde ilerletmeye çalıştığımız bir konu.Ufak tefek gecikmeler olsa daha ki….

Düşüncelerinizi aktarmak istediğiniz konuya gelince çok güzel bir konuya değinmişsiniz.

Bonsai ölçü ve modelleme…………

2007 yılında beri aktif bir şekilde Atölye çalışmaları yapmaktayım.
Burada “BONSAİ” Tanımını alışıla gelmiş şekli ile değil de şu şekil de yapmışımdır.

“BONSAİ” Genç bir bitki ya da ağaç da oran ölçü küçültme ve ölçeklendirme tekniği kullanılarak yaşlı bir ağaç görseli elde etme sanatıdır


Sizin ;benim örnek olsun diye eklediğim “sarı çam” fotoğrafına göre yapmış olduğunuz ölçeklendirme şekliniz ne yaz ki mantıken doğru örneksel olarak yanlıştır.
Örneğin olduğu kareye bakar iseniz.
Örnek fotoğrafın üzerinde şu yazmaktadır.
Alıntı:
Doğadaki örnek aldığım sarı çam örneklerinden
Burada ifade etmek istediğim elimdeki mavi servi fidanın ince gövde yapısında ki bir örneğin doğada ki ölçeklendirme şekline göre sarı çamlara benzerliğidir.

Doğada ki sarıçamlar ince gövde yapıları ve yukarı yükselirken gövde üzerinde ki dalları arasında ki boşlukları ile göze çarparlar.

Kısacası sizin vakit ve zaman ayırarak yapmış olduğunuz çizimdeki ölçeklendirme benim örnek verdiğim fotoğraf da ki “sarıçam” ana görseli baz alınarak yapılmamıştır.
Çünkü yukarıda da belirdiğim gibi örnek verilen görsel Atölye çalışmasına gelip de doğada hiç Sarıçam örneği görmemiş olan bonsai dostlarına örnek teşkil etmek amacıyla seçilmiş bir görseldir; sadece……………………….

İlginiz için teşekkür ederim.
Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön