View Single Post
Eski 23-01-2011, 20:20   #10
csydn
Ağaçsever
 
csydn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-12-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 41
Bükmeli sırın
# 4 su bardağı un # 1.5 su bardağı su # Yarım kg yoğurt # 3 diş sarımsak # 2 çorba kaşığı tereyağı # Tuz, kırmızı pulbiber

* Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp tuz ve su ilave ederek yoğurun. * Hamurdan bezeler koparıp orta kalınlıkta yufkalar açın. Yufkaları sac üzerinde pişirin. Rulo şeklinde sarıp ikişer santim arayla kesin. Ruloları dik olarak geniş ve derin kenarlı bir kaba yan yana sıkıca dizerek yerleştirin. * Sarımsakları ezip yoğurtla çırpın. Yufka rulolarının üzerine dökün. Tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyin. Biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.


İlk tarifteki de yoğurtlu ama ilk resimdeki cevizli galiba.
Saygılar

Eklenen Resimler
 
csydn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön